Robin van der Spek

Robin van der Spek

Fotograaf voor commerciële doeleinden.

Sinds 2009 maak ik commerciële foto’s gericht op bedrijven en ondernemers. Ik ben creatief, eigenwijs en kan meedenken over het maken van beelden voor campagnes, portretten, en uitingen voor magazines, websites folders en flyers. 

Werken op locatie die ik het allerliefst, studiofotografie kan in overleg. Kenmerk van mijn werk is het karakter van de belichting waarbij ik gebruik maak van bestaand licht gecombineerd met kunstlicht.

Wat kan ik voor u betekenen?

Neem een kijkje op mijn “home” pagina daar vind je Mensen, Productbeleving en Beeldverhalen.
Over mijzelf;

Ik kijk van kinds af aan al met grote fascinatie naar de manier waarop licht werkt. Het zachte egale licht dat wordt gereflecteerd door een gebouw, of het mooie licht dat via een raam binnenkomt op een bewolkte dag, het gouden uurtje vlak voordat de zon ondergaat waarbij het licht hard is, maar alles een prachtige gouden kleur heeft. Licht raakt mij op verschillende manieren.

Licht is alles in fotografie!

Licht is alles in fotografie. Het maakt of breekt de foto en juist door die fascinatie heb ik mijn passie gevonden in fotografie. Om een bepaalde sfeer in een foto te krijgen moet je dus het juiste licht hebben. Dat licht is er vaak niet meteen en daarom werken we veel met opzetflitsers, ook wel strobist fotografie genoemd. 

Door de blogs van de Amerikaanse fotograaf David Hobby (bedenker van strobist) kwam ik daarmee in aanraking. Hoe je met deze techniek bepaalde sferen in de foto vastlegt, heb ik intensief bestudeerd en pas ik regelmatig toe in mijn fotografie. Het leukste van mijn werk is dat ik telkens weer erg interessante mensen mag fotograferen en op veel verschillende plekken kom. Geen dag is hetzelfde! 

Ben je geïnteresseerd geraakt? Ik kom graag bij je langs om kennis te maken!